ACT Matrix Verdieping

Verdiep je kennis van ACT in deze tweedaagse vervolgtraining

Verdiep je kennis van Acceptance & Commitment Training (ACT) met deze vervolgopleiding. In deze tweedaagse opleiding leer je te werken met de ACT Matrix. De matrix brengt de zes kernprocessen van ACT tot leven in een eenvoudig en samenhangend geheel. Op een simpele en toegankelijke manier kun je mentale flexibiliteit vergroten bij cliënten en leer je ze hardnekkige gedragspatronen te doorbreken. Je biedt op een toegankelijke wijze inzichten voor je cliënt en hebt de tools in handen om hen te ondersteunen wanneer ze het gevoel hebben vast te zitten. Dit leer je aan de hand van een protocol dat uit vijf sessies bestaat. In twee dagen krijg je voor iedere stap in het protocol de theorie uitgelegd en oefen je de inhoud ervaringsgericht met elkaar.

Wat ga je leren?


 • Je krijgt een praktische tool aangereikt om ACT succesvol in te zetten voor jezelf en bij je cliënten om de mentale flexibiliteit te bevorderen

 • Je krijgt het basisprotocol aangereikt om te werken met de ACT matrix

 • In vijf stappen krijg je inzicht in het proces van je cliënt

 • Je leert hoe jij en je cliënt makkelijker uit de inhoud kunnen stappen, keuzes te conceptualiseren en bewuster te maken

 • Je leert heel duidelijk te kijken naar de functie van het gedrag bij jezelf en je cliënten


null

Online leren en 'live' oefenen!

Wil jij graag een ACT & Leefstijl verdieping volgen bij Heidi Stiegelis, de grondlegger van ACT & Leefstijl? Wil je dit zo efficiënt mogelijk doen, waarbij je óók de mogelijkheid hebt om veel te oefenen, samen met anderen? Volg dan de tweedaagse ACT Matrix verdieping.


De training bestaat uit twee onderdelen:

 • Zelfstudie via e-learning (één dag studiebelasting, zelf in te delen).

 • Eén praktijk dag (10:00-17:00 uur) op locatie congrescentrum De Guldenberg te Helvoirt (Den Bosch).


Accreditatie & diploma:

 • diëtisten (ADAP) 19 studiepunten

 • leefstijlcoaches (KABIZ-BLCN) 19 studiepunten

 • gewichtsconsulenten (BGN) 26 studiepunten

 • Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals - 13 PE-punten

 • Verpleegkundig Specialisten Register - 13 PE-punten


Je ontvangt een certificaat bij 100% aanwezigheid en succesvolle afronding van de training.

E-learning

 • De e-learning zelfstudie bestaat uit 7 online modules met uitgebreide video’s van Heidi, uitleg, oefeningen en een digitale reader. In de online omgeving kun je direct vragen stellen aan je medestudenten en aan Heidi. Je kunt zelf kiezen op welk moment je deze zelfstudie doet.

Praktijk dag

Tijdens een inspirerende praktijk dag ga je live en op locatie aan de slag met de ACT matrix en het volledige protocol leren toepassen. Je gaat dus heel veel oefenen met medestudenten. Heidi neemt je met haar humor, anekdotes en jarenlange praktijkervaring mee, in de praktische en toegankelijke oefeningen zodat jij de ACT matrix je eigen kan maken en het protocol kan overbrengen aan je cliënten..


 • De praktijk dag vindt plaats van 10:00 tot 17:00 uur op locatie in regio 's-Hertogenbosch (incl. lunch, koffie, thee en fruit).

De trainer

 • De training is ontwikkeld door Heidi Stiegelis en zowel de online als de fysieke praktijkdagen worden altijd door haar zelf gegeven.

 • Beeld van Heidi Stiegelis

ACT & Leefstijl Netwerk

Na deelname aan de ACT & Leefstijl Basistraining kun je gratis lid worden van het ACT & Leefstijl Netwerk met een vermelding van jou of je praktijk op de website www.actenleefstijl.nl. Daarnaast is het mogelijk je aan te sluiten bij de ACT & Leefstijl intervisiegroepen op basis van het Portland Model.


Let Op! Inschrijven is vanaf heden mogelijk maar de online modules zijn vanaf 15 augustus beschikbaar!

Agenda en inschrijven ACT Matrix

 Vrijdag 13 sept

E-learning en praktijkdag op locatie

Investering

€ 467 (vrijgesteld van btw)

Informatie en inschrijven >>

Lestijden

 Vrijdag van 10:00 - 17:00 uur

(inloop vanaf 09:30 uur)

Locatie

Congrescentrum De Guldenberg - Helvoirt

(regio 's-Hertogenbosch)

Inschrijven voor deze opleiding: