Dit ga je leren

Wat ga je leren in deze cursus?


De cursus richt zich op het vergroten van jouw mentale en fysieke fitheid. We doen dat niet door jou te vertellen wat je moet doen, maar door je concrete levensvaardigheden aan te leren waar je een leven lang iets aan hebt. Een leven waarbij niet de automatische piloot of jouw ongemak leidend is voor je gedrag, maar hetgeen jij echt belangrijk vindt en wilt nastreven in het leven.


Module 1: Je gaat beginnen

Je leert concrete (levens)vaardigheden waardoor je jouw zelfzorg, zelfsturing en zelfwaardering vergroot. Hierdoor zul je in staat zijn om bij tegenslagen in het leven toch bewust te blijven kiezen en die dingen te blijven doen die waardevol voor je zijn. De (levens)vaardigheden die je leert zijn gekoppeld aan vier belangrijke pijlers: aandacht, acceptatie, richting en eigenwaarde. Door middel van concrete oefeningen ga jij je brein trainen. In kleine stappen, naar grote doelen!


Module 2: Niet omdat het beter, mooier of groter is, maar omdat het werkt!

In deze module leer je aan de hand van twee eenvoudige modellen, een denk- en een gedragsmodel, hoe je met behulp van KGD's (Kleine Goede Daden) jouw aandacht kunt trainen en jouw opmerkzaamheid kunt vergroten. Hierdoor ga je bewuster leren kiezen.


Module 3: Als je niet door hebt dat je iets doet kun je het ook niet veranderen

Je gaat ervaren hoe het is om succesmomentjes te creëren en leert waarom het belangrijk is om kleine stappen te nemen. Je leert hoe je gedrag uit de automatische piloot haalt en hoe je de stressknop in je brein kunt omzeilen.


Module 4: Jouw innerlijke motivatie

Ja gaat kijken naar de functie van jouw gedrag. Waarom doe jij wat je doet? Je gaat bewuster worden van je gedrag en je krijgt inzicht in het waarom jij doet wat je doet en hoe je het doet. Handel jij voornamelijk vanuit moeten, (leef)regels of controle, óf vanuit positieve drijfveren en wat jij persoonlijk belangrijk vindt in het leven? Om een waardevol leven te leiden is het belangrijk om te weten wat jou drijft en om je (meer) te verbinden met wie en wat jij belangrijk vindt. Ondertussen blijf je oefenen met KGD’s.


Module 5: Je hebt niet in de hand hoe de wind waait, wel hoe je de zeilen zet

In deze module gaan we op zoek naar positieve veranderingen die zich al hebben voorgedaan. Je leert wat het keuzepunt inhoudt en hoe je deze kan oprekken. Daarnaast leer je een belangrijke tool om bij te sturen in je gedrag als het moeilijk wordt.


Module 6: Zonder richting in je leven zijn alle doelen losse flodders


In deze laatste module krijg je de tools om deze nieuwe vaardigheden te blijven toepassen in je leven en verder te verdiepen.


TIJDELIJK VOOR € 97