Je Moet Niks

ACT & Leefstijl Cursus

Mentaal en fysiek fit op jouw manier. 


Offerte aanvragen voor je werkgever


60+

Erkende trainers 

25+ jaar

Ervaring

1.000+

Tevreden cliënten

Een gezonde leefstijl start bij het trainen van je brein

Je moet meer bewegen, je moet gezonder eten, je moet meer ontspannen, je moet eerder naar bed… In de ACT & Leefstijl Cursus Je Moet Niks, leggen we jou geen regels op. We vertellen je niet wat je moet doen. We zoomen ook niet in op het negatieve, het verleden, de inhoud van je probleem en het ‘waarom’. We geloven zelfs niet dat verandering veel tijd kost, mits je je brein effectief traint. Daar beginnen we dus mee!


Ik wil gelijk beginnen


Hier zie je een brein dat aan het trainen is op een roze weg

Waarom jouw brein trainen?

Jouw brein trainen is de sleutel voor mentale fitheid. Mentale fitheid gaat over méér dan je fijn voelen of lekker in je vel zitten. Het gaat over een leven leiden waarin je bewust kiest en doet wat jij belangrijk vindt, zelfs als je ongemak of tegenslagen ervaart. Mentale fitheid is dus een vaardigheid. Je kunt het trainen. Je kunt er beter in worden.

Ben je mentaal fit dan leef je  minder op de automatische piloot en heb je meer grip op je gedrag. Hierdoor zal je gezondere keuzes maken en meer zelfwaardering ervaren. Dit wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Met Je Moet Niks leer je dan ook de zes belangrijkste vaardigheden om mentaal fit te worden.

Wil jij...

  • Je leefstijl structureel verbeteren

  • Meer grip op je gedrag en gewoontes doorbreken

  • Je beter concentreren en met meer aandacht dingen doen

  • Bewuster genieten van de kleine dingen in het leven

  • Beter omgaan met lastige gevoelens en piekergedachten

  • Meer balans en rust creëren in je leven

  • Zelfsturing, zelfzorg en zelfwaardering vergroten

  • Blijven doen wat je belangrijk vindt

Ja, dit wil ik


Je Moet Niks is dus méér dan een leefstijlcursus

Leefstijl is breder dan alleen gezondheid. Het omvat ook de kwaliteit van je relaties, je werk, vrije tijd en persoonlijke groei.

Wat ga je leren?

Trainen van opmerkzaamheid

Opmerkzaamheid trainen waardoor je bewuster kiest

Omgaan met weerstand

Leren omgaan met ongemak en tegenslagen, zodat je op koers blijft

Betere keuzes maken

Verbinden met wat écht belangrijk is, zodat je gericht doelen kunt stellen

Intrinsieke motivatie

Vergroten van zelfzorg, zelfsturing en zelfwaardering

Leefstijlcursus gebaseerd op Acceptance and Commitment Training (ACT)

Geef jezelf het geschenk van transformatie

Vaardigheden voor je leven


Je Moet Niks betekent ervaringsgericht leren. We doen wat werkt voor jóu! Je krijgt concrete tools om mentaal en fysiek fit te worden en te blijven.

Start jouw reis zonder vertraging

Concreet en snel toegankelijk


De vaardigheden train je eenvoudig. Stap voor stap leer je ze eigen te maken. Heb je vragen? Je kan altijd terecht in de online community.

Sluit je aan bij duizenden anderen

Wetenschappelijk onderbouwd


Je Moet Niks is de eerste erkende (leefstijl)cursus die gebaseerd is Acceptance and Commitment Therapy, de positieve psychologie en de neuropsychologie. Inmiddels is de cursus bij meer dan 1000 cliënten succesvol toegepast.

Onze ervaren trainers zijn toegewijd aan jouw welzijn

Direct starten in jouw eigen tempo


Je kunt direct starten met het boek en de online cursus. Wil je verder? Dan ga je aan de slag met de 1-op-1 persoonlijke begeleiding. Binnen twee weken kun je terecht bij een door jou gekozen Je Moet Niks – trainer.

Wij begrijpen jouw behoeften

Een persoonlijke aanpak


Mentale fitheid is altijd persoonlijk. Dus inzoomen op jouw eigen beleving, gedrag en situatie, is belangrijk. Met Je Moet Niks leer je hoe jij de vaardigheden zelf kunt inzetten voor jouw (levens)situaties op het gebied van gezondheid, werk, relaties en persoonlijke groei. 

Jouw tijd is waardevol

Na 3 weken al verandering


Door de aangereikte tools direct toe te passen en te blijven oefenen zul je snel verandering opmerken. Je merkt dat je brein anders gaat werken. Het enige wat wij vragen is jouw wil om te ontwikkelen.

Hoe kun je starten met Je Moet Niks?

Online cursus

Praktische online cursus bestaande uit 6 modules met 30 videolessen, werkboek en de bestseller 'Je Moet Niks'. Je leert over de werking van het brein, hoe je zelfzorg, zelfsturing en zelfwaardering vergroot, het toepassen van KGD's (Kleine Goede Daden) en de impact van deze kleine concrete stappen. Je leert vaardigheden om de competentie mentale fitheid te vergroten. Je ervaart dat niet de automatische piloot of ongemak leidend is voor je gedrag, maar hetgeen jij belangrijk vindt en wil nastreven in het leven.

Inclusief werkboek en toegang tot de Je Moet Niks-community waar je andere deelnemers vindt die samen met jou ook met dit traject bezig zijn.

€ 197 

Je Moet Niks 5 persoonlijke sessies

Online cursus plus 5 gesprekken

Aanvullend op de online cursus heb je 5 persoonlijke sessies met een erkende Je Moet Niks-trainer.

In 5 één-op-één sessies van één uur (op locatie of videobellen) met jouw trainer, zoomen jullie in op jouw specifieke levenssituatie. Je leert de theorie uit de online cursus te koppelen aan jouw persoonlijke doelen en uitdagingen. Met deze aanpak doorloop je in heldere en concrete stappen de cursus. Hierna kun jij zelfstandig verder met wat je hebt geleerd.

Mits je aan de slag gaat met wat jou wordt aangereikt, is succes altijd verzekerd.

€ 674 

Zoek een locatie in de buurt


Onze erkende Je Moet Niks-trainers

Hieronder vind je een erkende Je Moet Niks-trainer bij jou in de buurt om je aan te melden. Is er geen trainer in de buurt? Kies dan een trainer naar voorkeur om de sessies via videobellen te doen. Na aanmelding ontvang je direct een e-mail met toegang tot de online community. Binnen 48 uur neemt jouw trainer contact met je op om de 1e persoonlijke sessie in te plannen.

 

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Ik ben blij dat ik het gedaan heb.
"Ik heb net de cursus Je Moet Niks afgerond. Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik sta nu anders in het leven en kies bewuster qua eten of bewegen maar ook in het dagelijkse leven geniet ik meer. Ik spreek weer meer met vrienden af die ik lang niet gezien heb. Kom ook meer voor mezelf op. Kortom, het is genieten. Ook alle lof voor Evelien die mij begeleid heeft in de periode en geduld had als ik het niet begreep."

Nicole (medewerker ouderenzorg)

Ms. Nameless
Add Your Stars
In korte tijd veel inzicht gegeven
"Het programma van Heidi Stiegelis is gericht op zelfonderzoek en eigenaarschap nemen met een heldere visie en aanpak. Het heeft mij in korte tijd inzicht gegeven en handvatten om mee aan de slag te gaan." 

Bart (Adviseur in de Zorg)

Ms. Nameless
Add Your Stars
(Eindelijk!) niet op zoek naar allerlei achterliggende oorzaken
"Met mijn trainer gingen we (eindelijk!) niet op zoek naar allerlei achterliggende oorzaken voor mijn “problemen” maar leerde ik een aantal praktische vaardigheden die ik op ieder moment toe kan passen. Altijd. In het hier en nu."

Lottie (Teamhoofd Analyse en Onderzoek)

Ms. Nameless
Add Your Stars
Meer rust in mijn leven
"Ik heb de methode als heel prettig ervaren. Door met kleine dingen te oefenen kreeg ik steeds meer vertrouwen en veranderde mijn gevoel en gedachten. Hierdoor kreeg ik meer rust in mijn leven. Ik doe de oefeningen nu elke dag en merk dat dit mij helpt om rust en stabiliteit in mijn dagelijkse leven te hebben."

Robin (Ambulance verpleegkundige)

Ms. Nameless
Add Your Stars
Beeld van Heidi Stiegelis

Ik ben Heidi

Vanuit wetenschap en praktijkervaring ben ik erachter gekomen dat we als mens de vaardigheden missen om makkelijk gezonde keuzes te maken en altijd goed voor onszelf te zorgen. Zodra een probleem of ongewenste situatie zich voordoet, richten we ons automatisch op het probleem dat we willen oplossen.


Het niet kunnen en willen verdragen van ons eigen ongemak en dat van de ander brengt een directe oplosreflex met zich mee. We neigen er dan toe keuzes te maken die ons op de korte termijn een goed gevoel geven, maar op de langere termijn schadelijk zijn of ons in ieder geval niet dichter brengen bij wie en wat we echt belangrijk vinden. Dit is menselijk maar op de langere termijn werkt deze oplosreflex echter onvoldoende om zelfsturing, zelfzorg en zelfwaardering bij onszelf te vergroten.


De Je Moet Niks - Cursus heb ik ontwikkeld om je vaardigheden te leren die we als mens van nature missen, maar wel heel belangrijk zijn om mentaal fit te worden. Hiermee krijg je grip op je gedrag, ga je gedragsdoelen halen en kun je de dingen doen die je écht belangrijk vindt.

Naar de cursus


Weet je dat Je Moet Niks een erkende beroepsopleiding is? Vraag jouw werkgever of je vanuit jouw opleidingsbudget deze cursus mag volgen. Stuur ons jouw gegevens en we nemen contact op om een offerte voor je op te stellen waarmee je de aanvraag bij je werkgever kunt indienen.

Offerte voor werkgever aanvragen

Je gegevens zijn veilig en worden alleen gebruikt om jou de offerte te kunnen mailen
Your information is safe with us

Veelgestelde vragen

Kan ik de cursus vergoed krijgen via mijn werkgever?

De cursus is CRKBO geregistreerd. Dat betekent dat de cursus officieel als erkende opleiding Kort Beroeps Onderwijs staat geregistreerd. Je kunt bij je werkgever aanvragen om deze cursus vanuit het opleidingsbudget te volgen. Of wellicht zijn er andere mogelijkheden bij je werkgever om je cursus te vergoeden. Wij adviseren jou de afdeling Personeelszaken of HR manager hiervoor te benaderen.

Wordt de cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, dit is een cursus en valt onder opleidingen. Je leert vaardigheden en traint de competentie mentale fitheid. Het is dus geen zorgtraject, maar een persoonlijk ontwikkelingstraject.

Hoeveel tijd kost dit traject?

De duur van het traject is wisselend. De online cursus kan je in ongeveer vier weken afronden. Je bent gemiddeld één uur per week bezig met de modules en je gaat zelf met de oefeningen aan de slag. Neem hier ook zeker de tijd voor. De vijf persoonlijke gesprekken met je trainer duren ongeveer één uur per sessie. Deze vinden om de twee weken plaats. Tussendoor oefen je thuis met de aangereikte tools en opdrachten. In totaal vraagt het programma 8-10 uur voor het gehele traject, binnen een periode van ongeveer drie maanden.

Ik heb al hulp van een coach/psycholoog. Kan ik dit combineren?

Jazeker. Wij leren je (levens)vaardigheden en deze zijn prima te combineren met andere behandeling of coaching. Al is onze ervaring dat je dit na het volgen van deze cursus niet meer nodig hebt.

Wanneer kan ik starten?

Je kunt direct starten met het volgen van de online cursus. Heb je ook gekozen voor de vijf sessies met een Je Moet Niks-trainer dan neemt de door jou gekozen trainer binnen 48 uur contact met je op om de sessies in te plannen. Er is dus géén wachtlijst.

Hoe lang heb ik toegang tot de onlinecursus?

Je houdt één jaar lang toegang tot de online cursus. Dat betekent dat je tijdens de sessies met jouw trainer de video's kan terugkijken. Jouw toegang tot de Je Moet Niks Community is gratis en voor onbepaalde tijd.

Wat is ACT?

ACT staat voor Acceptance and Commitment Training, en valt onder de derde generatie gedragstherapie. ACT helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt (Acceptance), zodat je kan blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt (Commitment). De ACT-processen zorgen er samen voor dat je mentaal flexibeler wordt. Het doel van ACT is dus niet zo zeer het reduceren van ongewenste gedachten en gevoelens, maar het ontwikkelen van mentale flexibiliteit.

Je Moet Niks - ACT en leefstijlcursus
€ 674

Doen omdat het werkt!

Zoek een trainer bij jou in de buurt en neem vrijblijvend contact op.

Naar de landkaart