Heidi Stiegelis - Je moet niks

Je Moet Niks!

ACT & Leefstijlcursus

Mentaal en fysiek fit op jouw unieke manier.


Start direct, géén wachtlijst!

50+

Gecertificeerde trainers 

25+ jaar

Ervaring

1.000+

Tevreden cliënten

Mentaal en fysiek fit op jóuw manier

Je moet meer bewegen, je moet gezonder eten, je moet meer ontspannen en je moet eerder naar bed. Bestaande leefstijlprogramma’s richten zich op de inhoud van je probleem en bieden je (leef)regels en vooral veel kennis. Doe dit, doe dat, doe zus, doe zo. Echter, inzoomen op wat niet goed gaat, je probleem analyseren of je vertellen wat je  wel of niet moet doen, werkt mogelijk voor even maar zeker niet voor een heel leven! 

Daarom heb ik voor een totaal nieuwe benadering gekozen.

Welkom bij Je Moet Niks – Mentaal en fysiek fit op jouw manier! Geen langdurig programma, maar een kortdurende persoonlijke cursus op maat. Bij Je Moet Niks wordt het idee dat verandering veel tijd nodig heeft, volledig in de wind geslagen. Je Moet Niks is gericht  op snelle, doeltreffende resultaten zonder gedoe. Hier krijg je géén regels opgelegd, maar leer je juist om deze los te laten! 

 

Vanuit persoonlijke missie ontstaan

 • Ik ben Dr. Heidi Stiegelis, psycholoog en gepromoveerd in de Medische Wetenschappen, en ik ben de auteur en bedenker van Je Moet Niks. Mijn belangrijkste missie is om mensen te begeleiden naar een waardevol leven waarin ze bewust(er) leren kiezen en goed voor zichzelf zorgen. Deze missie is niet uit de lucht komen vallen. Als 9-jarig meisje kreeg ik kanker en heb ik niet alleen ervaren hoe lastig het leven kan zijn, maar ook hoe je als patiënt gekaderd wordt in het systeem van ziekte en zorg. Voor mij werd toen al duidelijk dat – mocht ik mijn ziekte overleven en later groot worden - ik een kentering in de zorg- en leefstijlwereld wil brengen waar de focus niet ligt op ziekte en klachten maar op het maken van gezonde keuzes en mentale fitheid.

Méér dan de geijkte benadering van leefstijl

Een gezonde leefstijl gaat over méér dan gezond eten en voldoende bewegen. Het omvat ook de kwaliteit van je relaties, hoe je omgaat met anderen, je werk en je drive in het leven. Leefstijl is dus veel breder en dat wordt vaak vergeten. Daarom richt Je Moet Niks zich op wat voor jou nodig is, binnen de levensdomeinen die voor jóu belangrijk zijn. Uiteraard één op één, want het is onmogelijk om deze cursus in een groep te doen.

Heidi Stiegelis - Je moet niks

Mentale fitheid als belangrijkste uitkomstmaat

We trainen in de cursus mentale fitheid, dat staat voor: 

Een leven leiden waarin jij met aandacht kiest en dingen doet die jíj belangrijk vindt, zelfs in de aanwezigheid van (dagelijkse) belemmeringen. 

Uiteraard ben je dan niet bezig met alles wat je niet wilt of waar je graag vanaf wilt, maar richt jij je aandacht juist op wat je wél wilt en wat je méér wilt doen! 

Als je mentaal fit bent dan leef je gezonder, doe je minder op de automatische piloot en ervaar je meer controle over je gedrag, minder stress en meer zelfwaardering.

Is Je Moet Niks ook voor mij geschikt?

Voorbeelden van situaties van deelnemers die het programma eerder met succes gevolgd hebben:


 • Ik probeer al jaren iets aan mijn leefstijl te doen, maar het lukt me telkens niet
 • Ik zit vaak in mijn hoofd, pieker veel en kan me niet concentreren
 • Ik ben ongelukkig in mijn relatie
 • Ik ben ongelukkig op het werk
 • Ik denk dat ik een burn-out heb. Alles is me teveel
 • Ik voel me voortdurend opgejaagd en gestrest
 • Ik houd al jaren honderd ballen in de lucht, ik ben uitgeput
 • Ik kan niets met de andere trajecten die ik heb gehad voor probleem x en zeker niet met de goedbedoelde adviezen van mijn omgeving 
 • Ik ben vaak angstig/ somber en voel me eenzaam
 • Ik verlang naar meer controle over beperkende gedachten
 • Ik wil minder moeten en van de regels af die ik mezelf opleg
 • Ik heb behoefte aan rust in mijn hoofd en meer energie 
 • Ik ben ontevreden over mijn huidige leefstijl 
 • Ik drink teveel, eet teveel, ik heb een verslaving.
 • Ik wil meer grip op mijn leven
 • Ik wil mezelf persoonlijk ontwikkelen en sterken in het leven en mijn werk staan
 • Ik wil meer zelfwaardering 
 • Ik wil beter voor mezelf opkomen
 • Ik wil meer plezier en meer genieten van het leven


Je Moet Niks richt zich op wat voor jou nodig is, binnen de levensdomeinen die voor jóu belangrijk zijn. Uiteraard één op één, want het is onmogelijk om deze cursus in een groep te doen.

Aan de slag!

Je Moet Niks: doen wat werkt!

De door mij ontwikkelde en wetenschappelijk onderbouwde methode is al bij meer dan 1.000 cliënten succesvol toegepast. Door bewust te investeren in het trainen van de 6 fundamentele (levens)vaardigheden kan ook jij een sterke basis leggen voor een gezond en mentaal fit leven.

FIJN een cursus waarin je NIETS MOET, maar waarin je vaardigheden leert die jou helpen om te gaan met tegenslagen. Uitgangspunten hierbij zijn je eigen waarden; wat is voor jou belangrijk en hoe kun je in kleine stappen (KGD’s) je doelen bereiken. Deze methode heeft mij handvatten gegeven om beter om te gaan met de beperkingen die ik door mijn gezondheidsproblemen ervaar.
Lilian, beleidsambtenaar (Drimmelen)

Waarom is het zo moeilijk gezond te leven en mentaal fit te zijn?

Als wetenschappelijk onderzoeker en psycholoog heeft Heidi Stiegelis ruim 25 jaar onderzoek gedaan en gekeken welke aspecten - ons als mens - in de weg zitten om dingen te veranderen. Dit zijn o.a. de volgende feiten:

 • Meer dan 95% van ons gedrag doen we op de automatische piloot. We zijn dus voortdurend achteloos bezig.

 • Élke verandering veroorzaakt een innerlijke weerstand. Dingen anders doen dan je gewend bent, creëert weerstand in het brein. Vaste patronen voelen fijn voor het brein. En ja, als je niet van de vaste patronen bent is ook dát een patroon. 

 • Vanuit onze biologische opmaak hebben we voorkeur voor zout en zoet eten en te leven in de spaarstand, dus alleen te bewegen als het echt functioneel is.

 • We willen ons graag goed voelen. We streven geluk na en willen zo snel mogelijk een oplossing voor problemen die zich voordoen. Snel resultaat en een quick fix.

 • We stellen (veel te grote) resultaatdoelen. Je brein is fantastisch in het bedenken van hoe dingen eruit kunnen zien - het ideale plaatje -  maar de weg ernaar toe is andere koek. Haal je wel je gewenste doelen? Houd er dan rekening mee dat een ongetraind brein stopt met doorzetten zodra het resultaat is behaald. Nieuw gedrag is onvoldoende ingebed, met terugval als gevolg.

Bestaande leefstijlprogramma’s en therapieën houden géén rekening met al deze  facetten van het mens zijn. Het idee heerst dat je de menselijke aspecten kunt overwinnen door controlestrategieën aan te reiken zoals kennis delen, je vertellen wat je moet doen of je tips & trucs geven. Niets is minder waar! Grote doelen halen en je gedrag écht veranderen is alleen mogelijk als je eerst het brein traint. 

Je Moet Niks is de eerste - méér dan - leefstijlcursus dat rekening houdt met de menselijke principes en snapt dat verandering begint bij het trainen van de mentale component. 

Ontdek hoe we dit doen

Je Moet Niks – een méér dan leefstijlcursus

Je Moet Niks is dus de eerste - méér dan - leefstijlcursus dat rekening houdt met de  menselijke principes en snapt dat verandering begint bij het trainen van de mentale component. Kennis kun je overal opdoen maar binnen Je Moet Niks leer je (levens)vaardigheden die je nergens anders opdoet en ook niet op school hebt aangeleerd. Je krijgt het sleuteltje voor het leiden van een waardevol leven én het is een positief traject.

Je Moet Niks is nieuw en anders, waarom?

Allereerst, gaan we je niet vertellen hoe “geweldig je bent” of hoe je “in je kracht kunt gaan staan”. We gaan je ook niet “inspireren” zodat jij je voor even fijn voelt. We beloven zelfs geen resultaten die we niet waar kunnen maken. 

Je Moet Niks is een wetenschappelijk onderbouwd programma en de eerste erkende leefstijlcursus die gebaseerd is op de wetenschappelijk onderbouwde Acceptance and Commitment Training (ACT), inzichten uit de positieve psychologie én de neuropsychologie. Geen vage beloftes en dingen die je elders kunt halen, maar een concreet programma waar je nieuwe vaardigheden leert! 

Geef jezelf het geschenk van transformatie

Niet even, maar voor een heel leven!


Een ervaringsgerichte cursus voor het leven. We zoomen in op jouw situatie en de zaken die voor jou belangrijk zijn op het gebied van gezondheid, relaties, werk en persoonlijke groei.  
Start jouw reis zonder vertraging

Geen wachtlijsten, direct toegang


Begin direct met de online cursus en het boek. Aanvullend aan de slag met 1-op-1 ondersteuning? 
Binnen 2 weken heb je jouw eerste persoonlijke gesprek met een Je Moet Niks-trainer.
Sluit je aan bij duizenden anderen

Sluit je aan bij duizenden anderen


Onze aanpak heeft zich bewezen in de praktijk en biedt een duidelijk en wetenschappelijk onderbouwd pad naar succes.

Doe mee en sluit je aan bij onze online community! 

Onze ervaren trainers zijn toegewijd aan jouw welzijn

Vergroten van mentale fitheid


Mensen die mentaal fit zijn, leven gezonder, doen minder op de automatische piloot, ervaren hogere zelfwaardering en leven het leven wat zij willen leven in de aanwezigheid van alle ongemakken die zich voordoen in het leven. 
Wij begrijpen jouw behoeften

Een persoonlijke cursus op maat


Het gaat om jou! Met ons programma kun je snel resultaten boeken, in alle privacy en zonder langdurige verplichtingen. Al na 3 weken gaat jouw brein anders werken. Mits je uiteraard aan de slag gaat met de oefeningen. 
Jouw tijd is waardevol

Snel doeltreffende resultaten


Jouw tijd is waardevol. Je Moet Niks biedt een unieke kans om snel te transformeren. In slechts 8 tot 10 uur binnen een periode van 3 maanden kun je het volledige programma doorlopen.

Wat ga je leren?

Verandering en groei is alleen mogelijk als jij je brein gaat trainen. In de cursus krijg je 6 levensvaardigheden aangereikt om:

 • Je aandacht blijvend te trainen, zodat je bewuster leert kiezen en handelen.

 • Te ontdekken wie en wat echt belangrijk voor je is en hier ook naar te handelen. Hiermee krijg je richting voor het maken van waardevolle keuzes.

 • Te accepteren wat je niet kunt veranderen en je te richten op zaken waar je wél invloed op hebt. 

 • Zelfwaardering, zelfsturing en zelfzorg (blijvend) te vergroten: de basis voor mentale fitheid.

Ja, ik wil mentaal en fysiek fitter worden op mijn manier

Start vandaag!
Lilian, beleidsadviseur overheid (Drimmelen)
Deze methode heeft mijn leven veranderd en me vaardigheden geleerd die ik dagelijks toepas.
Bart, Adviseur in de Zorg (Utrecht)
Het programma van Heidi Stiegelis is gericht op zelfonderzoek en eigenaarschap nemen met een heldere visie en aanpak. Het heeft mij in korte tijd inzicht gegeven en handvatten om mee aan de slag te gaan.

Je Moet Niks - ACT en leefstijlcursus

Deze cursus houdt in:

Boek (€ 22,99)

Je reis naar transformatie begint met de bestseller "Je Moet Niks". Deze gids neemt je mee op een reis naar zelfontdekking en welzijn.

Je Moet Niks online leefstijlcursus

Online video cursus (€ 197,-)

Je start met het doorlopen van de online cursus. In 6 modules en 30 korte videolessen leer je over de werking van het brein, het Vat van Zelfwaardering, het toepassen van KGD's (Kleine Goede Daden) en de impact van deze kleine concrete stappen. Dit zijn vaardigheden waar je een leven lang iets aan hebt. Een leven waarbij niet de automatische piloot of jouw ongemak leidend is voor je gedrag, maar hetgeen jij echt belangrijk vindt en wilt nastreven in het leven. Tevens heb je hier toegang tot de Je Moet Niks-community waar je gelijkgestemden vindt die samen met jou ook met dit traject bezig zijn.


Wil je de online cursus los doen? Dan betaal je € 197. Ontvang € 100 korting wanneer je direct het gehele traject inclusief 5 sessies met een erkende trainer boekt.


5 sessies met erkende trainer (€ 577,-)

In 5 sessies van één uur (op locatie of videobellen) met jouw erkende trainer, zoomen we in op jouw unieke levenssituatie. We koppelen de theorie uit het boek en de online cursus aan jouw persoonlijke doelen en uitdagingen. Met deze aanpak begeleiden we je in heldere en concrete stappen zodat jij na deze cursus zelfstandig verder kan met wat je hebt geleerd.  Mits je aan de slag gaat met hetgeen we aanreiken is succes ALTIJD verzekerd. Niet voor even, maar voor een heel leven!


Vind hieronder een erkende Je Moet Niks-trainer bij jou in de buurt en meld je aan.

Geen trainer in de buurt? Kies dan een trainer naar voorkeur om de sessies via videobellen te doen. 

Na aanmelding ontvang je direct een e-mail met toegang tot de online community. Binnen 48 uur neemt jouw trainer contact met je op om de 1e persoonlijke sessie in te plannen.

Ik wil het gehele traject met € 100 korting doen!

Eerst een gratis proefles?

Dat kan natuurlijk ook! Laat je e-mailadres achter en ontvang direct toegang tot een proefles die je leven kan veranderen.


Ontdek de weg naar een gebalanceerd, vervullend bestaan. Waar wacht je nog op? Jouw transformatie begint hier!
50%
Ontvang een exclusieve uitnodiging voor een proefles die je leven kan veranderen!
Ik ontvang naast de proefles ook graag de nieuwsbrief van Heidi.
Je gegevens zijn veilig, je moet niets en ontvangt niet elke dag een e-mail.
Gratis en direct toegang

 

Over ons

Onze gepassioneerde en ervaren trainers staan klaar om jouw reis naar welzijn persoonlijk te begeleiden. Ieder lid van ons team brengt unieke expertise en empathie, verankerd in de principes van positieve psychologie.

Of je nu zoekt naar emotionele balans, persoonlijke groei, of gezonder wilt gaan leven, onze trainers zijn er voor jou. Ze zijn jouw partner in verandering, jouw supporters op het pad naar een vervuld leven.

Heidi Stiegelis - Je moet niks

Gezondheid-waardenmodel

De door mij ontwikkelde methode rust op vier stevige pijlers: Aandacht, Acceptatie, Richting en Eigenwaarde. Deze fundamentele aspecten vormen de kern van een gebalanceerd en vervullend leven. Binnen dit model worden zes essentiële levensvaardigheden getraind: Opmerken, Benoemen, Bevestigen, Verbinden, Bij-sturen en Belonen. Deze vaardigheden dienen als bouwstenen voor persoonlijke groei, emotionele veerkracht en welzijn. 

Veelgestelde vragen

Kan ik de cursus vergoed krijgen via mijn werkgever?

De cursus is CRKBO geregistreerd. Dat betekent dat de cursus officieel als erkende opleiding Kort BeroepsOnderwijs staat geregistreerd. Je kunt bij je werkgever aanvragen om deze cursus vanuit het opleidingsbudget te volgen. Of wellicht zijn er andere mogelijkheden bij je werkgever om je cursus te vergoeden. Wij adviseren jou de afdeling Personeelszaken of HR manager hiervoor te benaderen.

Wordt de cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar? 

Hoewel de cursus is gericht op het trainen van jouw brein om mentaal en fysiek fitter te worden, is het geen zorgtraject en valt het dus niet onder zorg. Daarmee vervalt het recht op vergoeding uit het zorgpakket. 

Hoeveel tijd kost dit traject? 

Tussen de één en vier maanden kun je het gehele traject afronden. Je start met het boek en/of de online cursus. Dit kun je tussen 1-3 weken afronden. Daarna volgen vijf persoonlijke sessies van ongeveer één uur met jouw trainer. Deze vinden om de twee weken plaats. Totaal dus ongeveer 3 maanden.

Ik heb al hulp van een coach/ psycholoog. Kan ik dit combineren? 

Jazeker. Wij leren je (levens)vaardigheden en deze zijn prima te combineren met andere behandeling of coaching. Al is onze ervaring dat je dit na het volgen van deze cursus niet meer nodig hebt. 

Wanneer kan ik starten? 

Je kunt direct starten met het volgen van de onlinecursus. Daarna neemt de door jou gekozen trainer binnen 48 uur contact met je op om de vijf sessies in te plannen. Er is dus géén wachtlijst.

Hoe lang heb ik toegang tot de onlinecursus? 

Je houdt één jaar lang toegang tot de onlinecursus. Dat betekent dat je tijdens de sessies met jouw trainer ook weer terug kunt kijken naar video's die je nog een keer terug wilt zien. Jouw toegang tot de Je Moet Niks Community is gratis en voor onbepaalde tijd. 


Wat is ACT? 

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Dit is een derde generatie gedragstherapie die je helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt (Acceptance), zodat je kan blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt (Commitment).  De ACT-processen zorgen er samen voor dat je mentaal flexibeler wordt. Het doel van ACT is dus niet zo zeer het reduceren van ongewenste gedachten en gevoelens, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht.  

Lottie, Teamhoofd Analyse en Onderzoek (Amsterdam)
Met mijn trainer gingen we (eindelijk!) niet op zoek naar allerlei achterliggende oorzaken voor mijn “problemen” maar leerde ik een aantal praktische vaardigheden die ik op ieder moment toe kan passen. Altijd. In het hier en nu.
Robin, ambulance verpleegkundige (Oosterhout)
Ik heb de methode als heel prettig ervaren. Door met kleine dingen te oefenen kreeg ik steeds meer vertrouwen en veranderde mijn gevoel en gedachten. Hierdoor kreeg ik meer rust in mijn leven. Ik doe de oefeningen nu elke dag en merk dat dit mij helpt om rust en stabiliteit in mijn dagelijkse leven te hebben.
Ferry, Chauffeur 

(Made)

Deze methode heeft me ook de positiviteit van het leven weer in laten zien, vooral toen ik die niet meer zag zitten. De KGD's doe ik nog dagelijks.
Je Moet Niks - ACT en leefstijlcursus
€ 774,-
€ 674,-

Niet voor even, maar voor een heel leven!

Leven is het meervoud van lef! Investeer in jezelf en begin vandaag nog aan de Je Moet Niks leefstijlcursus. Alles wat je erin stopt, haal je er dubbel en dwars uit. 

Aanmelden