ACT & Leefstijl Cursus voor medewerkers

CRKBO-erkende Beroepsopleiding

25+

Jaar ervaring

75+

Locaties en trainers

1.000+

Tevreden cursisten

Verlaag verzuim, verhoog productiviteit en welbevinden

Het trainen van mentale fitheid van medewerkers is een essentiële stap op weg naar een toekomstbestendige organisatie. Met het groeiende personeelstekort en toenemende vergrijzing is mentale fitheid de belangrijkste competentie die niet mag ontbreken in het ontwikkelplan van je medewerkers. Net als timemanagement, leiderschap of computer skills, kun je leren mentaal fit te zijn. Op basis van Acceptance and Commitment Therapy (ACT), de positieve psychologie en neuropsychologie leren jouw medewerkers hoe zij gezond gedrag en mentale fitheid kunnen bevorderen. Na het volgen van deze wetenschappelijke onderbouwde cursus ervaren medewerkers meer zelfzorg, zelfsturing en zelfwaardering. Hierdoor zijn zij productiever en verzuimen zij minder.

Wetenschap laat zien dat mentaal fitte medewerkers betere werkprestaties leveren, meer controle ervaren op hun werk en hoger scoren op mentaal welbevinden.

Voor wie?

De ACT & Leefstijl Cursus Je Moet Niks is een Nederlandstalige cursus die geschikt is voor iedere medewerker die zich persoonlijk wil ontwikkelen op het gebied van mentale fitheid, leefstijl en gezondheid, Je Moet Niks is een CRKBO-erkende korte beroepsopleiding en daardoor vrijgesteld van btw.

Download onze whitepaper

Ziekteverzuim als gevolg van mentale en fysieke problemen neemt toe en het is tijd voor een vernieuwende aanpak. Een visie die zich onderscheidt, omdat de focus verschuift van ziekte en klachten naar het bevorderen van gezond gedrag en mentale fitheid.

Deze whitepaper geeft je inzicht in de problematiek en het fenomeen presenteïsme. Wat is dit en waarom zijn de kosten van presenteïsme 2 tot 5x hoger dan bij verzuim?! Inclusief praktische voorbeelden uit de praktijk én de oplossing om de mentale fitheid van jouw medewerkers te trainen.

Je gegevens zijn veilig, je moet niets en ontvangt alleen van ons de whitepaper.
Van onzichtbaar ziekteverzuim naar mentale en fysieke fitheid

Waarom deze cursus?

1. Direct beginnen:

Investeer in gezonde en mentaal fitte medewerkers. Zij krijgen direct toegang tot de online cursus.

2. Snelle start van begeleiding:

Binnen 2 weken een eerste afspraak met een erkende Je Moet Niks-trainer. Je medewerker wordt snel geholpen zonder wachtlijst.

3. Efficiënte tijdsinvestering:

In slechts 8-10 uur ontwikkelen je medewerkers vaardigheden om hun leefstijl blijvend te verbeteren.

4. Verhoogde productiviteit:

Bereik een hogere productiviteit en mentale fitheid binnen je organisatie. Bevorder zelfzorg, zelfsturing en zelfwaardering.

5. Voorkomt verzuim:

Mentaal fitte medewerkers verzuimen minder. Investeer in een gezonde toekomst voor je organisatie én medewerkers.

6. Erkende CRKBO-opleiding 

Als erkende beroepsopleiding is de cursus vrijgesteld van btw, wat deelname extra aantrekkelijk maakt voor zorg-, onderwijs- en overheidsinstellingen.

Lilian, beleidsadviseur overheid
Deze methode heeft mijn leven veranderd en me vaardigheden geleerd die ik dagelijks toepas.
Bart, Adviseur in de Zorg 
Deze cursus is gericht op zelfonderzoek en eigenaarschap nemen met een heldere visie en aanpak. Het heeft mij in korte tijd inzicht gegeven en handvatten om mee aan de slag te gaan.
Nicole, medewerker ouderenzorg
Ik heb net de cursus afgerond. Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik sta nu anders in het leven en kies bewuster qua eten of bewegen maar ook in het dagelijkse leven geniet ik meer. Kom ook meer voor mezelf op.
Lottie, teamhoofd Analyse en Onderzoek
Met mijn trainer gingen we (eindelijk!) niet op zoek naar allerlei achterliggende oorzaken voor mijn “problemen” maar leerde ik een aantal praktische vaardigheden die ik op ieder moment toe kan passen. Altijd. In het hier en nu.

Fitte en gezonde medewerkers met Je Moet Niks

Waarschijnlijk zit je als HR-businesspartner of werkgever niet te wachten op een cursus met de naam ‘Je Moet Niks’. Want je medewerkers ‘moeten’ nu eenmaal een prestatie leveren waarvoor ze een salaris ontvangen. Waarom heet Je Moet Niks dan Je Moet Niks? Cursisten leren dat goedbedoelde leefstijladviezen waarin je meer ‘moet’ bewegen, gezonder ‘moet’ eten of vaker ‘moet’ ontspannen, misschien wel waar zijn maar niet voor iedereen werken. Met behulp van de door dr. Heidi Stiegelis ontwikkelde cursus met de naam Je Moet Niks, is jouw medewerker in staat op eigen persoonlijke wijze stappen te zetten naar meer mentale en fysieke fitheid. Door het volgen van deze cursus gaat je medewerker sterker aan het werk.


Start direct met de online cursus

Direct toegang tot de online leeromgeving voor alle medewerkers. In 6 modules met elk 5 videolessen gaan jouw medewerkers aan de slag met het trainen van hun mentale fitheid. Voor een vast bedrag per deelnemer. Zowel via desktop als mobiel via onze app.


Persoonlijke begeleiding in vijf gesprekken

Voor medewerkers die ontevreden zijn over hun leefstijl, dreigen uit te vallen of uitgevallen zijn bestaat de mogelijkheid aanvullend op de online cursus vijf persoonlijke sessies aan te vragen bij een erkende Je Moet Niks-trainer. Zonder wachtlijst. Er zijn bijna 80 locaties in Nederland waar je medewerkers terecht kunnen. Is er geen locatie in de buurt? Dan begeleiden we via videobellen.


  • Direct starten met de online-cursus
  • Géén wachtlijst, binnen 2 weken de eerste sessie met een trainer 
  • Minimale tijdsinvestering
  • Zes concrete vaardigheden voor gezond gedrag en mentale fitheid
  • Vrijgesteld van btw


Start je aanvraag


Krijg staffelkorting vanaf 10 aankopen

Start direct met de online cursus

10+ deelnemers

€ 119,99  € 107
p/deelnemer (vrijgesteld van btw)
Cursusboek, online cursus 6 modules, 30 videolessen, werkboek, app 

20+ deelnemers

€ 119,99  € 97
p/deelnemer (vrijgesteld van btw)
Cursusboek, online cursus 6 modules, 30 videolessen, werkboek, app 

50+ deelnemers

€ 119,99  € 77
p/deelnemer (vrijgesteld van btw)
Cursusboek, online cursus 6 modules, 30 videolessen, werkboek, app 
€ 674
€ 577

Extra: vijf persoonlijke trainingssessies

Aanvullend op de online cursus bestaat de mogelijkheid extra ondersteuning in te roepen van een gecertificeerde Je Moet Niks-trainer. Er zijn 77 erkende trainers, dus altijd een mogelijkheid in de buurt. Voor medewerkers die niet kunnen of willen reizen, verzorgen we de begeleiding via videobellen. Deze persoonlijke sessies zijn vooral aan te bevelen bij medewerkers die dreigen uit te vallen of extra ondersteuning nodig hebben bij mentale of fysieke problematiek. Door onze aanpak is er geen wachtlijst en kan jouw medewerker direct terecht. We reageren binnen 48 uur en binnen 2 weken staat de eerste afspraak gepland. De totale doorlooptijd is 8 tot 10 weken.

We werken onder andere voor:

Veelgestelde vragen | bedrijven

Is deze cursus erkend?

De cursus is CRKBO geregistreerd. Dat betekent dat de cursus officieel als erkende opleiding Kort BeroepsOnderwijs staat geregistreerd. Deze cursus is vanuit het opleidingsbudget te volgen. Voor onderwijs-, overheid- en zorginstellingen is het bijkomende voordeel dat de cursus is vrijgesteld van BTW.

Wat is ACT?

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Dit is een derde generatie gedragstherapie die medewerkers helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die zij tegenkomen (Acceptance), zodat zij blijven investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (Commitment). De ACT-processen zorgen er samen voor dat medewerkers mentaal flexibeler worden. Het doel van ACT is dus niet zo zeer het reduceren van ongewenste gedachten en gevoelens, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht.

Ik heb een collectieve zorgverzekering voor mijn medewerkers. Wordt deze cursus vergoed?

Hoewel de cursus is gericht op het trainen van het brein om mentaal en fysiek fitter te worden, is het geen zorgtraject en valt het dus niet onder zorg. Daarmee vervalt het recht op vergoeding uit het zorgpakket.

Mogelijk is er wel sprake van een preventiebudget waaruit vergoeding mogelijk is. Neem daarvoor contact op met je collectieve zorgverzekeraar of tussenpersoon.

Ik maak ook gebruik van aanbod van mijn arbodienst. Kan ik dit combineren?

Jazeker. Wij leren de medewerkers (levens)vaardigheden en deze zijn prima te combineren met andere behandeling of coaching. Al is onze ervaring dat je dit na het volgen van deze cursus niet meer nodig hebt.

Vindt deze cursus onder werktijd plaats?

Nee, dat hoeft niet maar kan wel. Dit is afhankelijk van de afspraken die je met de medewerkers maakt. De online cursus is in eigen tijd te volgen en ook de persoonlijke sessies kunnen zowel onder werktijd als in eigen tijd plaatsvinden.

Binnen één en vier maanden is het gehele traject af te ronden. De medewerker start direct met het boek en/of de online cursus. Dit is tussen 1-3 weken afgerond. Daarna volgen optioneel vijf persoonlijke sessies van ongeveer één uur met een erkende trainer. Deze vinden om de twee weken plaats. In totaal is de gehele cursus in een periode van ongeveer 3-4 maanden af te ronden met een totale studiebelasting van 8-10 uur.

Over Heidi Stiegelis

null

Ik ben Heidi Stiegelis, psycholoog en doctor in de Medische Wetenschappen. Ik ben de bedenker van het Gezondheid-Waardenmodel en de grondlegger van ACT & Leefstijl. Mijn belangrijkste missie is, om mensen te begeleiden naar een waardevol leven waarin je bewust gezonde keuzes maakt en goed voor jezelf zorgt. Ik werkte onder andere voor de gemeente Den Haag - Bureau Public Health, Nederlands Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie NIGZ en Zorgonderzoek Nederland ZonMW. Sinds 2012 begeleid ik mensen in mijn eigen praktijk en leid ik zorg- en leefstijlprofessionals op.

"Mentaal fitte medewerkers maken vaker gezonde keuzes, zelfs op moeilijke momenten of bij tegenslagen."