ACT & Leefstijlcursus voor mentale fitheid

CRKBO-erkende Beroepsopleiding

Start je aanvraag


25+

Jaar ervaring

30+

Locaties en trainers

1000+

Tevreden cursisten

Uitdagingen in Werk gerelateerde Gezondheid

Een toenemend aantal mensen in Nederland ervaart verschillende vormen van mentale problemen, waaronder depressie, angststoornissen en burn-out. Factoren zoals werk gerelateerde stress, sociale druk, financiële problemen en de impact van de COVID-19-pandemie hebben bijgedragen aan de stijgende prevalentie van mentale gezondheidsproblemen.


De ACT & Leefstijl-cursus "Je Moet Niks" heeft als voornaamste doelstelling het bieden van snelle, doeltreffende resultaten aan werknemers en leidinggevenden die ontevreden zijn met hun huidige levensstijl, niet lekker in hun vel zitten, beter willen leren omgaan met negatieve ervaringen en emoties, meer grip en controle willen over hun werk-privé balans, hun (mentale) gezondheid willen verbeteren of zich persoonlijk willen ontwikkelen.


Voor bedrijven en instellingen, met name binnen onderwijs, overheid en zorg, biedt de cursus een positief traject waarin gezondheid en mentale fitheid centraal staan. De cursus traint deelnemers letterlijk om met meer aandacht te handelen, innerlijke rust te ervaren en bewustere keuzes te maken. Het resultaat is meer rust, voldoening en een sterker gevoel van eigenwaarde.

Waarom deze cursus

1. Direct Beginnen:

Investeer in een gezonde werkomgeving zonder wachttijden. Directe toegang tot de online cursus voor onmiddellijke resultaten.

2. Snelle Start van Begeleiding:

Binnen 2 weken een eerste afspraak met een erkende Je Moet Niks-trainer. Gegarandeerd een vlotte start van het begeleidingsproces.

3. Efficiënte Tijdsinvestering:

In slechts 8-10 uur binnen 3-4 maanden kunnen uw medewerkers levenslange vaardigheden ontwikkelen. Perfect geïntegreerd in hun drukke werkschema's.

4. Verhoogde Productiviteit:

Bereik een hogere productiviteit en zelfwaardering binnen je team. Bevorder zelfzorg en welzijn voor duurzaam werkgeluk.

5. Voorkomt verzuim:

Mentaal fitte medewerkers verzuimen minder. Investeer in een gezonde toekomst voor je organisatie én medewerkers.

6. Erkende CRKBO Opleiding 

Als erkende, korte beroepsopleiding is "Je Moet Niks" vrijgesteld van BTW, wat deelname financieel aantrekkelijk maakt.

Lilian, beleidsadviseur overheid (Drimmelen)
Deze methode heeft mijn leven veranderd en me vaardigheden geleerd die ik dagelijks toepas.
Bart, Adviseur in de Zorg (Utrecht)
Deze cursus is gericht op zelfonderzoek en eigenaarschap nemen met een heldere visie en aanpak. Het heeft mij in korte tijd inzicht gegeven en handvatten om mee aan de slag te gaan.
€ 197 (staffelkorting vanaf 10 aankopen)

Online cursus 'Je moet niks'

De deelnemers starten met het doorlopen van de online cursus en kunnen gelijk beginnen! In 6 modules en 30 korte videolessen leren zij over de werking van het brein, het Vat van Zelfwaardering, het toepassen van KGD's (Kleine Goede Daden) en de impact van deze kleine concrete stappen. Dit zijn vaardigheden waar je een leven lang iets aan hebt. Een leven waarbij niet de automatische piloot, stress of ongemak leidend is voor gedrag, maar hetgeen je medewerkers echt belangrijk vinden en nastreven in het leven. Tevens hebben deelnemers toegang tot de Je Moet Niks-community waar zij gelijkgestemden vinden die ook met dit traject bezig zijn en waarmee ze ervaringen kunnen delen.


Aansluitend is het mogelijk 5 persoonlijke sessies met een erkende Je Moet niks-trainer in te boeken, waarbij wordt ingezoomd op persoonlijke uitdagingen en context. De investering voor deze 5 sessies bedraagt € 575 per deelnemer en kan zowel op locatie bij de trainer als online plaatsvinden.


  • Direct starten met de online-cursus
  • Géén wachtlijst, binnen 2 weken de eerste sessie met een trainer 
  • Minimale tijdsinvestering
  • Niet voor even, maar voor een heel leven!
  • Vrijgesteld van BTW


Start je aanvraag


Krijg staffelkorting vanaf 10 aankopen

Veelgestelde vragen | bedrijven

Is deze cursus erkend?

De cursus is CRKBO geregistreerd. Dat betekent dat de cursus officieel als erkende opleiding Kort BeroepsOnderwijs staat geregistreerd. Deze cursus is vanuit het opleidingsbudget te volgen. Voor onderwijs-, overheid- en zorginstellingen is het bijkomende voordeel dat de cursus is vrijgesteld van BTW.

Wat is ACT?

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Dit is een derde generatie gedragstherapie die medewerkers helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die zij tegenkomen (Acceptance), zodat zij blijven investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (Commitment). De ACT-processen zorgen er samen voor dat medewerkers mentaal flexibeler worden. Het doel van ACT is dus niet zo zeer het reduceren van ongewenste gedachten en gevoelens, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht.

Ik heb een collectieve zorgverzekering voor mijn medewerkers. Wordt deze cursus vergoed?

Hoewel de cursus is gericht op het trainen van het brein om mentaal en fysiek fitter te worden, is het geen zorgtraject en valt het dus niet onder zorg. Daarmee vervalt het recht op vergoeding uit het zorgpakket.

Mogelijk is er wel sprake van een preventiebudget waaruit vergoeding mogelijk is. Neem daarvoor contact op met je collectieve zorgverzekeraar of tussenpersoon.

Ik maak ook gebruik van aanbod van mijn arbodienst. Kan ik dit combineren?

Jazeker. Wij leren de medewerkers (levens)vaardigheden en deze zijn prima te combineren met andere behandeling of coaching. Al is onze ervaring dat je dit na het volgen van deze cursus niet meer nodig hebt.

Vindt deze cursus onder werktijd plaats?

Nee, dat hoeft niet maar kan wel. Dit is afhankelijk van de afspraken die je met de medewerkers maakt. De online cursus is in eigen tijd te volgen en ook de persoonlijke sessies kunnen zowel onder werktijd als in eigen tijd plaatsvinden.

Binnen één en vier maanden is het gehele traject af te ronden. De medewerker start direct met het boek en/of de online cursus. Dit is tussen 1-3 weken afgerond. Daarna volgen optioneel vijf persoonlijke sessies van ongeveer één uur met een erkende trainer. Deze vinden om de twee weken plaats. In totaal is de gehele cursus in een periode van ongeveer 3-4 maanden af te ronden met een totale studiebelasting van 8-10 uur.

Over Heidi Stiegelis

null

  • Ik ben Dr. Heidi Stiegelis, psycholoog en gepromoveerd in de Medische Wetenschappen, en ik ben de auteur en bedenker van "Je Moet Niks". Mijn persoonlijke ervaring in de begeleiding van meer dan 1000 cliënten bij hun gewenste mentale fitheid en gezonde leefstijl, heeft me doen inzien dat een kortdurende, toekomstgerichte cursus effectiever is dan voortdurend aandacht besteden aan wat niet goed gaat in je leven. Vanuit die visie en expertise heb ik mijn boek geschreven en deze cursus ontwikkeld. Samen met een toegewijd team van betrokken trainers, begeleid ik bedrijven en hun werknemers tijdens een unieke reis naar persoonlijke transformatie.  Niet voor even, maar voor de rest van hun leven.

Mentale fitheid is geen aangeboren talent, maar het resultaat van deze cursus!