ACT en Leefstijl
Theo Reinhorst
07/04/2024
2 min
0

Ondersteuning voor Gemeenten bij het Implementeren van Vitaliteitsbeleid en Persoonlijke Ontwikkelingsplannen (POP)

07/04/2024
2 min
0

De nieuwe Collectieve Arbeidsovereenkomst (#CAO) voor 2024-2025 bevat een belangrijke toevoeging: gemeenten zijn nu verplicht om een vitaliteitsbeleid op te zetten en te investeren in persoonlijke ontwikkelingsplannen (POP) voor hun medewerkers. Hoewel deze maatregelen zijn ontworpen om het welzijn en de groei van medewerkers te bevorderen, merken we dat veel HR-medewerkers van gemeenten moeite hebben met de implementatie hiervan. Daarom helpen wij jou als HR-medewerker bij zowel het opzetten van beleid als de implementatie ervan.

Bij Je Moet Niks ACT & Leefstijl Cursus begrijpen we de uitdagingen waarmee jij als HR-medewerker te maken hebt. We zijn er om je te ondersteunen bij zowel het vitaliteitsprogramma als opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Ons doel is om deze processen op een manier aan te pakken die zowel qua tijdsinvestering als budgettair vernieuwend is, waardoor er uiteindelijk tijd en middelen worden bespaard.

Het Belang van Vitaliteitsbeleid en POP

Het vitaliteitsbeleid is gericht op het bevorderen van mentale en fysieke fitheid van medewerkers. Dit omvat aspecten zoals fysieke gezondheid, mentale veerkracht en werk-privé balans. Een goed uitgevoerd vitaliteitsprogramma kan leiden tot een hogere medewerkerstevredenheid, minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit.

Persoonlijke ontwikkelingsplannen (POP) zijn gericht op de professionele groei van medewerkers. Ze helpen medewerkers hun doelen te identificeren en een plan te maken om deze te bereiken. Dit verhoogt niet alleen de motivatie en betrokkenheid van medewerkers, maar draagt ook bij aan hun lange termijn loopbaanontwikkeling.

Landelijke dekking

Bij Je Moet Niks ACT & Leefstijl Cursus bieden we een integrale aanpak voor zowel vitaliteitsprogramma's als persoonlijke ontwikkeling.  Onze aanpak is vernieuwend en efficiënt, zowel qua tijd als budget. We maken gebruik van een online academie voor trainingen, dat flexibiliteit biedt en de kosten drukt. Daarnaast bieden we continue ondersteuning en follow-up om ervoor te zorgen dat de programma's duurzaam zijn. Naast de online academie beschikken we over een landelijk dekkend netwerk van 77 erkende trainers en locaties waar medewerkers terecht kunnen voor persoonlijke begeleiding.

Resultaatgericht

Onze programma's zijn ontworpen met de focus op één uitkomstmaat: Het bevorderen van mentale fitheid. Daarbij houden we rekening met de persoonlijke context van de medewerkers. Onze aanpak past in de trend van positieve psychologie. Bovendien is Je Moet Niks ACT & Leefstijl Cursus een CRKBO-erkende korte beroepsopleiding. De cursus past dus niet alleen binnen vitaliteitsbeleid, maar ook binnen het persoonlijke ontwikkelingsplan.

Bij Je Moet Niks ACT & Leefstijl Cursus zijn we vastbesloten om jou als HR-medewerker bij de gemeente te helpen bij het creëren van een gezonde, productieve en gemotiveerde werkomgeving. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het succesvol implementeren van het vitaliteitsbeleid en persoonlijke ontwikkelingsplannen.

Conclusie

Het opzetten van een effectief vitaliteitsbeleid en het investeren in persoonlijke ontwikkelingsplannen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste ondersteuning kunnen gemeenten deze doelen bereiken. Bij Je Moet Niks ACT & Leefstijl Cursus staan we klaar om HR-professionals te begeleiden met innovatieve en kosteneffectieve oplossingen. Samen kunnen we een verschil maken in het welzijn en de ontwikkeling van medewerkers.

Reacties