Janneke
Evelien Thieme Groen
05/21/2024
1 min
0

#RealPeopleRealStories Janneke

05/21/2024
1 min
0

Ik heb al ruim 10 jaar een slaapprobleem, verslaving aan benzodiazepines (gelukkig nu ver afgebouwd) en het probleem zat erin dat ik s nachts mezelf wakker hield met blijven hangen in alle gedachtestromen. Heb allerlei manieren geprobeerd om dit te doorbreken maar niks hielp.


Je weet niet wat Je Moet Niks met je doet, totdat je deze cursus hebt gevolgd. Dus hoe leg je uit wat het effect is van deelname terwijl je je dat (nog) niet kunt voorstellen? Volgens ons is de enige manier om echte deelnemers, echte verhalen te laten vertellen. Persoonlijke en kwetsbare verhalen. Hoe stoer dat onze trainers en deelnemers de zelfwaardering hebben om dat met jullie allemaal te delen. Hierbij het verhaal van Janneke Hermsen die zelf aan de cursus heeft deelgenomen en nu een van onze toptrainers is.

"Ik heb al ruim 10 jaar een slaapprobleem, verslaving aan benzodiazepines (gelukkig nu ver afgebouwd) en het probleem zat erin dat ik s nachts mezelf wakker hield met blijven hangen in alle gedachtestromen. Heb allerlei manieren geprobeerd om dit te doorbreken maar niks hielp . Sinds een maand of 2 is daar door deelname aan Je Moet Niks verandering in gekomen. Ik heb geleerd op te merken dat ik me vereenzelvig met al die gedachten, het binnentikken (van KGD's) en wonder boven wonder, lukte het me mijn focus te verleggen naar mijn ademhaling elke keer met als richting gever zelfzorg, die ik nog veel sterker ben gaan voelen, de behoefte daaraan, waardoor het me uiteindelijk ook weer lukt om vanzelf, zonder hulpmiddelen of pillen weer in slaap te komen! Onderhuids VOEL ik namelijk zoo enorm een vergrote zelfwaardering en nog meer behoefte aan zelfzorg (en daar hoort een goede nachtrust ook bij)."

En dat is precies wat de uitkomstmaat 'Mentale fitheid' betekent. Kiezen voor wie of wat belangrijk is voor jou, ook in de aanwezigheid van interne of externe belemmeringen. Dank voor het delen van jouw verhaal, Janneke!

Inmiddels begeleid Janneke met veel passie en empathie de deelnemers aan de cursus en helpt zij ook hen een waardevol en gezond leven te leiden.

Reacties