Je Moet Niks
Evelien Thieme Groen
04/16/2024
2 min
0

Hoe laat ik Je Moet Niks vergoeden door mijn werkgever?

04/16/2024
2 min
0


Persoonlijke ontwikkeling en het leren van vaardigheden zorgt ervoor dat jij op je werk productiever en gemotiveerder wordt, duurzamer inzetbaar bent en beter kan omgaan met stress. Met de juiste cursus zal je met meer plezier, effectiviteit en creativiteit je talenten kunnen inzetten op de werkvloer. Hier hebben werkgevers direct profijt van en daarom zijn ze ook vaak bereid om je studiekosten te betalen. Hieronder lees je hoe jij je werkgever overtuigt om te investeren in jouw ontwikkeling en de Je Moet Niks-Cursus te financieren.


Bekijk je arbeidsvoorwaarden


Veel bedrijven en organisaties hebben voor hun werknemers speciale potjes voor opleidingen, trainingen en cursussen. Helaas blijft hiervan jaarlijks meer dan de helft onbenut. Misschien is er ook bij jouw werkgever een persoonlijk opleidingsbudget voor jou beschikbaar.


Om te achterhalen of jouw werkgever hiervoor budget heeft check je het beste of er iets geschreven staat over het opleidingsbudget in jouw arbeidsovereenkomst of je cao. Ook is het mogelijk dat jouw werkgever een apart ontwikkelingsbeleid heeft. Vraag hier naar bij jouw collega’s, leidinggevende of HR.


Zorg dat je een helder plan hebt 


Voordat je een gesprek aanvraagt is het nuttig om je goed voor te bereiden. Wat wil je precies doen? Waarom is Je Moet Niks een geschikte cursus voor jou? Zorg dat je helder en concreet voorstel hebt. Zet het op papier.


Welke cursus ga je doen? Bij welke instelling? Hoe ziet het eruit? Wat ga je leren? In de Je Moet Niks-Cursus ga je jouw mentale fitheid vergroten. Mentale fitheid gaat over een leven leiden waarin je bewust kiest en doet wat jij belangrijk vindt, zelfs als je ongemak of tegenslagen ervaart. Mentale fitheid is dus een vaardigheid die je kunt het trainen.


Hoe gaan deze vaardigheden jouw inzetbaarheid verbeteren? Hoe kan je werkgever hier ook van profiteren? Goeie argumenten kunnen je werkgever laten inzien dat deze cursus een nuttige en relevante investering is.


Denk bijvoorbeeld aan de volgende voordelen:

  • Beter omgaan met stress & klachten
  • Meer werkplezier
  • Werken aan leefstijlverandering en gezondheid
  • Meer creativiteit en innovatie
  • Efficiënter en productiever werken
  • De kwaliteit van je werk verhogen
  • Betere concentratie
  • Verbeterde relaties met collega’s
  • Meer zelfvertrouwen


Hoeveel tijd vraagt de cursus en hoelang duurt het? Wanneer ga je die tijd investeren? Als de cursusplanning invloed heeft op je werkschema, benoem dan mogelijke oplossingen. Ga je deze cursus in je vrije tijd doen? Benadruk dit dan ook zeker.


Stel ook een budget op. Wat kost de cursus? Geef ook aan dat er verschillende mogelijkheden zijn. Zet hoog in! Maar overweeg ook een online cursus als alternatief of plan b voor te stellen. Op termijn kan de online cursus alsnog een opstap bieden tot verdere ontwikkeling.


Vraag je budget aan


Maak een afspraak met je leidinggevende of een HR collega om je voorstel voor te leggen. Zo weet je zeker dat je plan de volledige aandacht krijgt. Focus op jouw doelen. Wat is belangrijk voor jou en hoe kan de Je Moet Niks-Cursus hierin een eerste stap zijn?


Als je aanvraag is goedgekeurd stel je met je werkgever een opleidingsovereenkomst op. Vervolgens kun je je inschrijven voor de cursus en direct aan de slag! Jouw Je Moet Niks-trainer kan je hierbij helpen.


Mocht het gesprek niet uitpakken zoals je gehoopt had kan dat een teleurstelling zijn. Onthoud dat je toch de eerst stap hebt genomen in de richting van wie en wat belangrijk voor je is!


Je Moet Niks Cursus


Bekijk hier hoe je kan starten met Je Moet Niks.

Reacties